Factorul care a facut marile personalitati sa schimbe lumea

Factorul care a facut marile personalitati sa schimbe lumea si cum il poti folosi si tu

Factorul care a facut marile personalitati sa schimbe lumea si cum il poti folosi si tu

Bine te-am gasit

Astazi vreau sa te invat un factor foarte important, un factor care a facut ca marile personalitati de-a lungul timpului sa schimbe lumea in care ne aflam si sa o faca mai buna. Un factor pe care si tu il poti folosi pentru a face acelasi lucru.

 

Povestile care au facut marile personalitati sa schimbe lumea

Mai intai vreau sa-ti spun cateva povesti din viata unor mari personalitati, mici fragmente neinsemnate din viata lor, insa care au lasat urmari de generic, ajungand astfel mai tarziu sa schimbe lumea.

In anul 1496, un tanar de 23 de ani din Cracovia, pleaca in Italia sa studieze medicina si dreptul canonic. Odata, citind diferit lucruri filosofice, el gaseste o idee a unui fost filosof grec Aristarh din Samos, care cu putin timp inainte de Hristos afirmase ca Pamantul si celelalte se rotesc in jurul Soarelui, si nu invers, asa cum se credea pe atunci.

Acest tanar se numea Nicolaus Copernic, care ajungea sa dezvolte o teorie care astazi ii poarta numele si care afirma ca nu Pamantul este centrul Universului, asa cum se credea pana atunci, ci ca Pamantul si celelalte planete se invart in jurul Soarelui, lucru considerat o erezie la vremea respectiva, insa a ajuns unul din marile personalitati de-a lungul vremii prin aceasta teorie..

In anul 1884, un copil obisnuit si retras, de doar 5 ani, a primit de la tatal sau o busola. Un lucru neinsemnat, insa copilul a fost atat de incantat de acea busola, incat acest cadou l-a facut sa cerceteze si sa descopere misterele lumii.

Acest copil se numea Albert Einstein, care ajungea sa faca mari descoperiri in domeniul stiintei, dintre care si Teoria Relativitatii, de care stim cu totii, devenind una din cele mai mari personalitati din istorie.

In anul 1893, un tanar indian de 24 de ani, pleaca in Africa, intr-o functie de consilier juridic al unei firme comerciale indiene. Aici este confruntat cu o realitate teribila, mii de imigranti indieni sunt victime ale segregatiei rasiale.

Acest tanar se numea Gandhi, care ajungea liderul spiritual al Indiei, una din marile personalitati care au optat pentru pace, luptand pentru drepturile indienilor si ajutandu-i pe acestia sa obtina independenta fata de Marea Britanie.

De ce ti-am spus povestea acestor intamplari ale celor 3 personalitati istorice?

Pentru ca vreau sa vezi ce au in comun toti acesti lideri ai vremii.

 

Factorul cu care marile personalitati au schimbat lumea

Factorul de care iti spuneam la inceputul articolului si fara de care marile personalitati nu ar mai fi fost mari, este ca AU PUS INTREBARI!

Da asa este. Un lucru atat de banal si totusi un factor atat de important in dezvoltarea personalitatii lor puternice si ulterior in schimbarea lumii.

Nicolaus Copernic nu ar mai fi ajuns sa dezvolte si sa demonstreze Teoria Copernicana, daca nu si-ar fi pus intrebarea: “Dar daca ideea fostului filosof grec este adevarata?”

Albert Einstein nu ar mai fi descoperit Teoria Relativitatii, daca nu si-ar fi pus intrebarea: “Cum este construita aceasta busola fascinanta, ce reprezinta si care este scopul ei?”

Mahatma Gandhi nu ar mai fi ajutat India sa-si castige independenta daca nu si-ar fi pus intrebarea: “Care este cauza pentru care aceasta populatie este tratata in asa fel si cum putem stopa aceste manifestari rasiste?”

Toate spusele au o logica acum nu?

Prin acest factor, ei au schimbat lumea si au intrat. Si tu poti face la fel!

 

Cum poti folosi factorul pe care si marile personalitati l-au folosit

In ziua de azi tot mai multa lume ia lucrurile de bune, doar dupa spusele altora. Nimeni nu mai incearca sa gandeasca de unul singur! Si este un lucru rau.

Traim in era indisponibilitatii. Tot mai multa lume se vaita ca nu are timp. Nu am timp sa citesc o carte, nu am timp sa port o conversatie placuta cu cei din jur, nu am timp sa ma distrez, sa calatoresc etc.

Tot felul de motive pe care le cauta persoanele “ocupate”.

Insa daca te uiti mai exact si incerci sa intri in aceasta zona a ocupatiei lor personala, ce fac?

Isi petrec timpul facand ce altii spun ca ar trebui sa faca. 

Se uita la TV, la emisiuni mondene sau mai stiu eu ce prostii, din care scot numai modele proaste si convingeri negative, pentru ca asa face toata lumea, stau pe internet petrecand cat mai mult timp pe retele de socializare, pentru ca asa face toata lumea si plus de asta este un mod mult mai usor de a comunica cu cineva, decat sa comunici cu cineva fata in fata, se duc la slujba pe care o urasc, si care practic le distruge fericirea.

Ai putea sa imi zici ca te duci la slujba aceea pentru ca trebuie totusi sa iti intretii familia si copiii.

Aceasta iarasi este o convingere negativa si un motiv prin care te plangi ca nu ai ceea ce iti doresti cu adevarat. Si crede-ma daca te-ai opri din a cauta scuze, si ai incerca sa cauti solutii la problemele tale, ai avea o viata mult mai implinita decat cea pe care o duci acum.

Studiul arata ca doar 3% din populatia globala gandesc cu adevarat si au realizari mai mari decat restul de 97% la un loc.

Ei au mai multi bani, mai multa iubire, mai multe relatii frumoase, si cel mai important, mai multa fericire decat cei din jur. Ei au folosit acest factor uimitor. Au pus intrebari! Au inceput sa gandeasca cu adevarat! 

Si nu ma refer la modul acela in care tu te gandesti la ce frumos e afara si ce cald si fain e :D.

Ma refer la adevaratul mod de a gandi.

Pune intrebari:

“Cine sunt eu?”
“Ce imi doresc cu adevarat?”
“Care sunt lucrurile pentru care sunt multumitor?”
“Care sunt visurile mele?”
“Ce trebuie sa fac azi ca sa le pot indeplini?”
“Cum pot eu face lumea mai buna?”

Si apoi cauta in interior, raspunsul la aceste intrebari. Este singurul loc in care poti gasi raspunsul!

Este dovedit ca omul isi foloseste doar aproximativ 20% din capacitatea creierului o data.

Dar noi nici macar acea capacitate nu o folosim.

Nu tine capul degeaba pe umeri, si creierul degeaba in interior, foloseste-l!

Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca am putea folosi 100% din capacitatea lui in acelasi timp (iti recomand filmul Limitless , pentru a vedea la ce nivel am fi daca am putea folosi intreaga capacitate o data).

Insa crede-ma ca daca tu ai continua sa nu-l folosesti corespunzator, ar putea fi si de 1000 de ori mai puternic, ca tot ar fi in zadar, pentru ca tu nu il folosesti.

Asa ca nu te mai plange si nu mai cauta scuze pentru viata ta esuata, in timp ce faci doar ce spun ceilalti ca ar trebui sa faci. Puneti intrebari si cauta-ti raspunsurile in interiorul tau.

Uita de societate si de scoala care vor sa te transforme intr-un sclav. Ele iti vor spune sa faci ce zic ei si sa nu contesti asta. Nu mai asculta ce spun altii si nu mai fa ce gandesc altii.

Incepe sa gandesti singur, pentru a deveni si tu una din marile personalitati

 

Al tau prieten,

Personalitati - Alex Geru Alex Geru

 

Factorul care a facut marile personalitati sa schimbe lumea si cum il poti folosi si tu

 
One Response to “ “Factorul care a facut marile personalitati sa schimbe lumea si cum il poti folosi si tu”

  1. Manu021 says:

    Cred ca e mult spus 20%… In mod normal nu cred ca folosim mai mult de 10% din capacitatea creierului.

    Viitorul apartine celor care vor oferi valoare celorlalti. Asa cum au fost cele 3 personalitati enumerate de tine. Cred ca fiecare poate deveni bun si apreciat intr-un domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>